You are currently viewing 6 Ritualuri prin care îți sporești Puterea Personală și Eficiența(1)

6 Ritualuri prin care îți sporești Puterea Personală și Eficiența(1)

 

Azi inițiez minicampania #6DailyPowerRituals.

Ȋn ce constă?

#6DailyPowerRituals cuprinde o serie de 6 postări privind ritualurile zilnice care îți măresc nivelul de productivitate și starea de bine în același timp.

Probabil îți dorești să îți sporești atât eficiența, cât și să îți îmbunătățești starea de spirit. Și nu doar la locul de muncă.

 

Din păcate, vechea mentalitate în business te determină să lucrezi o zi întreagă încontinuu. Să fii mereu ocupat pare a fi mai important decât modul în care îndeplinești sarcinile și starea ta de bine.

 

Tony Schwartz propune în „The Power of Full Engagement” o nouă paradigmă pe care eu o îmbrățișez. Ea se referă la importanța managementului energiei în detrimentul celei vechi bazată pe managementul timpului.

Ideea centrală:

 

„Performanța, sănătatea și fericirea sunt înrădăcinate în managementul meșteșugit al energiei.”

 

Cu alte cuvinte, nu e atât de important cât lucrezi pe cât e cum lucrezi.

Ȋn sprijinul acestei idei, viața e privită ca o succesiune de sprinturi: momente de implicare maximă separate de momente de relaxare completă.

Știu, te gândești că tu nu ai timp, că toată agenda ți-e plină, că ai întâlniri peste întâlniri, că nu ai timp nici să respiri sau să mănânci, darămite să te relaxezi.

Ȋnsă asta e doar o percepție, niște credințe pe care le poți schimba oricând.

 

Hai să îți dau un exemplu. Să presupunem că ai de realizat un proiect important.

Poți alege să lucrezi:
– pe intervale a câte 30 minute fiind 100% implicat si concentrat, având energie fizică și o stare pozitivă alternate cu intervale scurte de detașare completă de la sarcina de lucru
sau
– 10 ore în mod dezorganizat, fiind întrerupt de notificările de pe telefon, mâncând în timp ce mai bați o tastă, povestind cu colegii de birou, verificându-ți facebook-ul, mailul etc.

 

Care variantă crezi că e mai eficientă?

Eu am testat ambele variante. Eficiența și calitatea în primul caz sunt incomparabil mai mari decât în al doilea. Iar dacă ai impresia că poți lucra 10 ore încontinuu la capacitate maximă, te minți singur.

 

Scopul e ca, în acele momente de implicare, să dispui de cel mai înalt nivel de energie posibil.

Noi, oamenii, avem 4 surse de energie (fizică, mentală, emoțională și spirituală). Ideea e ca toate aceste rezervoare să fie pline. Asemănător mașinilor de curse, pentru a funcționa la turație maximă, e necesar să aibă disponibil suficient combustibil.

 

Cum alimentezi rezervoarele de energie?

Există ritualuri zilnice pe care le poți implementa. Ele sunt seturi de acțiuni repetitive care te ajută să îți schimbi o credință sau un comportament.

Voința presupune să te forțezi să întreprinzi o anumită acțiune (prin urmare e mare consumatoare de energie). Ritualurile, în schimb, sunt acțiuni pe care le faci automat și nu se negociază.

De asemenea, așa cum există ritualuri care îți sporesc energia, există și activități care ți-o răpesc. Privitul la televizor și navigarea pe site-urile de socializare, de exemplu, sunt devoratoare de energie.

Voi posta periodic ritualurile pe care îl folosesc în scopul de care am vorbit.

Pentru a urmări postările, dă-mi Follow pe Facebook sau înscrie-te la newsletter-ul de pe site și vei primi notificare de la mine pe mail.

Azi voi vorbi despre primul ritual.

 

Ritualul 1: Grija față de corp – exercițiul fizic

Experimentează cât mai mult și descoperă activitățile potrivite pentru tine.

Poate fi antrenamentul în sala de fitness, tenisul, alergatul sau înotul. Poate ritualul care îți accelerează ritmul cardio-respirațor si-ti da energie constă în 50 de genuflexiuni făcute în parc. Nu-ți pune bariere!

Dă-ți voie să explorezi și o dată ce le-ai identificat, introdu-le în rutina ta zilnică.

#6DailyPowerRituals #Ritual1  #BodyCare #Exercise

Va continua ! Rămâi cu mine ! Și nu uita că…..Ești artistul vieții tale! Creează existența pe care ți-o dorești!

 

Cu drag,

Roxi.

P.S.Lasă-mi comment-ul tău mai jos dacă ți-a plăcut articolul și ești interesat să discutăm mai mult pe tema asta sau dacă ai întrebări pe care vrei să mi le adresezi.

Acest articol are 3 comentarii

Lasă un răspuns