You are currently viewing Ȋnvață să accesezi resursele pentru a obține aspectul fizic pe care ți-l dorești

Ȋnvață să accesezi resursele pentru a obține aspectul fizic pe care ți-l dorești

Vrei să faci sport, să ai o alimentație sănătoasă, vrei să slăbești, să arăți bine.

Ai inceput de n ori procesul care să te ducă la aspectul fizic dorit. L-ai practicat zile, săptămâni, poate chiar luni, pentru ca în cele din urmă să renunți. De fiecare dată a fost la fel. Parcă nici nu-ți vine să mai spui „de mâine…”. 🙂

De ce? Pentru că știi că e foarte probabil să se sfârșească cu un eșec ca până acum: după o vreme să iți pierzi entuziasmul și să renunți.

Cum se face că renunți? Ce îți lipsește ție, iar cei care se țin de treabă au? Sunt oameni mai speciali? Au mai multă ambiție? Mai multă voință? Mai multă determinare?

Am să-ți spun un secret: nu e vorba de niciuna dintre variantele de mai sus. Ai și tu toate resursele necesare să obții ceea ce îți dorești. Lipsește doar să înveți să le accesezi. Pentru asta e de mare folos să cunoști procesul.

Un proces se desfășoară în timp. Asta nu realizăm noi, oamenii în general. Vrem ca totul să se întâmple peste noapte. Dacă se poate, azi să încep dieta și mâine dimineață când mă uit în oglindă, 6 pack-ul să-mi zâmbească fermecător. Unde ai mai văzut așa ceva?! Nici măcar în poveștile lui Ispirescu nu se întâmplă de ăstea.

Prin urmare, haide sa vedem care sunt pașii procesului de care vorbeam mai sus.

  • Ai motivația de început. Cu cât motivația e mai mare cu atât elanul primit e mai mare, iar tu te vei propulsa mai mult spre ceea ce iți doresti.

Pentru creșterea motivației, crează-ți imaginea mentală a obiectivului pe care dorești să îl atingi. De exemplu, dacă vrei să slăbești 5 kg, vizualizează cum arăți cu 5 kg mai slabă, cu toată suita de senzații și emoții pe care ți-l crează acest lucru (stimă de sine ridicată, sentimentul de atractivitate, pot să îmbrac ce haine vreau, pot să cuceresc pe cine vreau etc.)

  • Apoi apare marea piedică unde majoritatea renunță, și anume, faptul că entuziasmul de început nu durează foarte mult. Sună cunoscut? 🙂

Să depășești aceasta piedica presupune să continui să faci acel lucru chiar dacă nu mai ești motivat să o faci.

Asta înseamnă să îți creezi un obicei nou.

Un obicei nou necesită renunțarea la un obicei deja existent.

Prin urmare, sfatul meu e ca atunci când iei decizia sa faci sport constant și vrei sa aloci o oră pe zi acestei activități, să te gândești ce anume din ceea ce faci acum ești dispus să sacrifici (timpul în care stai la TV, pe facebook, visezi la cai verzi pe pereți etc.).

Iar când simți că tot ce ai chef să faci e să te abandonezi vechiului obicei, schimbă-te în haine de sport și concentrează-ți atenția asupra felului în care te vei simți la finalul antrenamentului.

Eu am aplicat această metodă și dă rezultate sigure. 🙂 Ȋntr-un articol viitor am să îți spun și alte șmecherii pe care le-am folosit și care funcționează.

  • Obiceiul o dată format, nu mai necesită efort suplimentar de voință.

E precum spălatul pe dinți. Nu-ți pui întrebarea dacă să te speli sau nu, nu mai inventezi motive pentru care să nu o faci (sper 🙂 ). Pur și simplu, te speli.

Așa e cu sportul, precum și cu alimentația pe care dorești să o adopti. Cand obiceiul e format, nu­-ți mai pierzi energia gândind lucrurile deoarece ele merg de la sine.

Ȋn articolele viitoare voi vorbi mai pe larg despre cum să-ți amplifici motivația, precum și alte metode pentru depășirea piedicilor pe drumul spre ceea ce îți dorești să devii.

Te salut cu drag și nu uita: Ești artistul vietii tale! Creeaza o capodopera !

Roxi.

Acest articol are 2 comentarii

  1. dan

    nice… mersi de sfat! 😀

  2. getalife

    nice.. Mersi de sfat! 😀

Lasă un răspuns