You are currently viewing Mănânc mai bine. Mă simt mai bine. Arăt mai bine

Mănânc mai bine. Mă simt mai bine. Arăt mai bine

Am lansat campania Mănânc mai bine. Mă simt mai bine. Arăt mai bine.

Care e scopul acestei campanii?

Ea urmărește informarea privind unele obiceiuri de bază pentru adoptarea unei alimentații echilibrate.

Noi, oamenii, de multe ori trecem direct la a aplica diverse diete pentru obține un rezultat, mai ales pentru modelarea corporală (slăbire, creștere musculară etc).

Acumulăm (sau nu)  informații în nutriție și aplicăm sfaturi multiple fără însă a avea habar de felul în care funcționează corpul nostru și ce nevoi are.

Mi se pare esențial ca înainte de a-i aplica diverse tratamente, sa înveți cum funcționează el. Abia după ce îi cunoști mecanismele e firesc să aplici tehnicile.

Pot asemăna procesul cu alimentarea cu combustibil a mașinii tale. Afli de la cineva că benzina 99 de la benzinăria X e cea mai bună, dar habar nu ai că mașina ta funcționează pe motorină. Îi pui cea mai bună benzină. Ce se întâmplă? Colaps! Cam așa e și cu organismul tău. Dacă aplici norme fără a ști cum funcționează organismul tău s-ar putea să produci dezechilibre.

Într-adevăr e posibil să ai norocul ca  mașina să funcționeze pe benzină fără ca tu să știi. Dar o fi mai bine oare să testezi înainte, ca apoi să faci alegerea carburantului potrivit decât să îți asumi riscul de a crea dezastre?

Există un studiu publicat în 1999 în Journal of Consulting and Clinical Psychology care indică faptul că aproximativ 95% dintre persoanele care au ținut o dietă, ulterior au revenit la greutatea de la care au plecat sau chiar s-au îngrașat mai mult, au sfârșit fiind dezamăgiți. Ulterior au reluat același ciclu descurajator cu o altă dietă .

Iar după cum bine spune un mare înțelept:

„Nebunie: să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la rezultate diferite.” (Albert Einstein)

Dacă până în prezent ai trecut prin acest ciclu al dietelor și nu ai ajuns unde ți-ai dorit, cu siguranță e momentul să schimbi abordarea.

Astfel, prima temă pe care ți-o propun în acest sens e <<Conștientizarea foamei și a sațietății>>.

Mai jos găsești video-ul pe care l-am filmat pe subiect:

 

A doua temă din campania <<Mănânc mai bine.Mă simt mai bine. Arăt mai bine>> : Evitarea multitasking-ului. 

De ce e dăunător multitasking-ul, cum îți afectează procesul alimentației și de ce îți sabotează obiectivele?

 

Al treilea subiect tratează subiectul alimentelor interzise. De ce e de preferat să păstrezi alimentele de care ți-e poftă în alimentație? Cum să le consumi fără a-ți sabota obiectivele? Găsești înregistrarea mai jos:

 

În ultimul video am dezbătut tema gestionării momentelor critice. Ce faci când te lași influențat de contextul social în alegerile alimentare? Cum procedezi când mănânci pe fond de stres? Ce alte tipare disfuncționale de alimentație mai ai și cum le înlocuiești cu altele benefice pentru tine? Găsești răspunsurile în video-ul următor:

Sunt curioasă dacă te-ai regăsit pe parcursul acestei campanii și în ce fel. Aștept întrebările și comentariile tale mai jos și nu uita că…. Ești artistul vieții tale! 

 

Te îmbrățișez,

Roxi.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns