You are currently viewing Cum câștigi dacă investești în relația cu corpul tău

Cum câștigi dacă investești în relația cu corpul tău

Tu cum te simți în corpul tău?

Debordezi de vitalitate și în același timp te simți atrăgător/oare? Sau mai degrabă te simți inconfortabil, îi vezi defectele, îl critici și ți-ai dori să arate diferit?

Eu am avut șansa de a experimenta ambele părți ale monedei.

O mare parte din existența mea am avut o relație disfuncțională cu corpul meu: nu-l acceptam, îl blamam, eram nemulțumită de aspectul lui, eram cu lupa pe defecte, nu țineam cont de nevoile lui. Am fost sedentară, cu o alimentație complet haotică, dependentă de dulciuri.

E odios să duci povara unei astfel de relații. Îți afectează toate aspectele vieții: de la nivelul de energie fizică, la capacitatea de concentrare și starea emoțională. Repercusiunile în relaționarea cu partenerul, cu ceilalți, precum și în activitatea ta profesională sunt uriașe. Nu doresc asta nimănui.

Însă în același timp pot să îți vorbesc ore în șir și despre cât de minunat e să-ți iubești corpul, să-ți placă și să ai grijă de el. Întreaga ta existență capătă altă aură. Imaginează-ți ce senzație de libertate și împlinire îți oferă acest lucru!

Chiar dacă n-a fost o schimbare realizată peste noapte, afirm cu toată tăria că a meritat să mă dedic zi de zi acestei evoluții. Și te îndemn și pe tine să o faci!

 

De ce e important să investești în această dezvoltare?

Pentru că orice activitate realizezi pe această planetă o faci din corpul pe care îl ai. Starea în care se află el îți influențează existența fie că te afli în rolul de părinte, iubit/ă, antreprenor, artist sau profesor universitar.

Dă-mi voie să îți spun în ce planuri te influențează dezvoltarea relației cu corpul tău:

  • Fizic

– prin menținerea sănătății

– prin creșterea nivelului de energie fizică

  • Emoțional

– prin cultivarea emoțiilor/senzațiilor pozitive: acceptare, răbdare, grijă, atractivitate, încredere și respect de sine

– prin identificarea dezechilibrelor emoționale prin intermediul corpului

  • Mental

– prin creșterea capacității de concentrare (exercițiul fizic și alimentația potrivită au aici un aport enorm)

– prin cultivarea gândurilor funcționale legate de propriul corp

  • Spiritual

– prin realizarea alinierii la nivel spiritual, manifestarea în  acord cu legile universale (nu poți fi spiritual dintr-un corp pe care nu îl accepți, iubești și de care nu ai grijă)

 

Partea extraordinară e că odată ce demarezi acest proces, și corpul tău începe să se transforme în sens pozitiv.

Tu ai început transformarea sau mai stai pe gânduri? Nu uita că ești artistul vieții tale, creează-ți existența dorită!

Te îmbrățisez,

Roxi.

P.S. Îmi doresc ca în următoarea perioadă să vin cu mai multe soluții pentru a te ajuta să depășești barierele din calea îmbunătățirii relației cu corpul tău. De aceea te rog să îmi lași un mesaj mai jos cu dificultățile pe care le-ai întâmpinat tu în acest sens. 

Lasă un răspuns