You are currently viewing Cele 6 Ritualuri prin care îți sporești Puterea Personală și Eficiența(2)

Cele 6 Ritualuri prin care îți sporești Puterea Personală și Eficiența(2)

In articolul precedent pe care îl poti citi dacă dai click mai jos, am vorbit despre cum să îți mărești nivelul de energie și productivitate prin adoptarea unor ritualuri zilnice:

Tot aici am introdus primul ritual pe care îl folosesc în scopul de care am vorbit. Azi voi vorbi despre Ritualul 2 și 3, urmând ca în articolele viitoare să le prezint și pe celelalte.

Tot ce ai de făcut e să mă urmărești pe facebook sau să te înscrii la newsletter-ul de pe site pentru a primi notificare pe mail .

 

Ritualul 2 : Echilibrul în alimentație

Alimentația echilibrată nu înseamnă adoptarea unui anumit regim alimentar sau ghidarea după diverse credințe precum „zahărul e toxic” sau „pâinea îngrașă”.

Nevoile alimentare variază de la un organism la altul și de la un context la altul. Un eschimos are cu totul alte nevoi nutritive decât un om care trăiește la ecuator. Organismul unui sportiv de performanță necesită alt tip de alimentație față de a unui om sedentar.

Nevoile corpului tău care sunt? Le cunoști? Le asculți? Sau te lași mai degrabă influențat fie de impulsurile de moment, fie de „înțelepciunile din reviste” sau de trendurile în materie de diete?

Mai mult decât atât, să mănânci echilibrat se referă și la modul în care mănânci.

Dacă mânânci repede, cu gândul în altă parte, mânânci în exces, în timp ce navighezi pe internet,  procesul de digestie îți este afectat. Aceste obiceiuri  îți fură energia.

Amintește-ți cum te simți după ce ai mâncat 3 feluri de mâncare la prânz. Care e nivelul tău de energie?

Experimentează alimente și combinații alimentare. Observă care sunt cele care te fac să te simți energizat și care îți fură energia. Devino conștient  și obiceiurile pe care le ai când mănânci.

 

Ritualul 3: Momentul de liniște

Ești atât de prins într-un vârtej de gânduri și griji peste zi.

Ai carul de probleme de rezolvat, întâlniri cu clienții, mailuri, plăți, planuri, decizii.

Ai impresia că dacă îți muți atenția în altă parte pentru o secundă, întreaga lume se prăbușește.

Ȋnsă nu e așa.

Câteodată e nevoie să ieși din cutia mentală în care te închizi singur.

De ce e important să te detașezi?

Pentru că, așa cum și Einstein spunea:  „Nu putem rezolva problemele folosind același tip de gândire pe care l-am folosit atunci când le-am creat”.

Un moment de liniște te conectează la sursa ta creativă, îți schimbă starea în bine și te încarcă cu energie.

Vei fi capabil să privești detașat și să ai viziunea de ansamblu. Vei căpăta altă perspectivă și vei găsi soluții la problemele cu care te confrunți. Vei deveni mai eficient și te vei putea concentra mai bine.

Ce reprezintă acest moment de liniște?

Un interval de timp variabil (de la 10 minute la 50) pe care îl petreci în tăcere și singurătate. E timpul tău. Un moment  în care revii cu atenția asupra ta.

Imaginează-ți că viața ta se desfășoară într-o apă. De cele mai multe ori, ea e tulbure și agitată. Ești prins în turbulențe, unde vederea ți-e limitată.  Atenția ta e mereu concentrată pe supraviețuirea în furtuna acvatică. Apoi apare momentul de liniște. Datorită lui te ridici la suprafața apei unde e calm și soare, ceea ce-ți oferă viziune. Astfel poți găsi soluții creative la problemele de sub apă.

Alocă-ți acest timp de tăcere pentru a ieși la suprafața apei. O poți face in diverse moduri: privind în zare, meditând, plimbându-te în natură, observând o floare sau chiar propria respirație. Găsește-ti modalitatea de detașare proprie și introdu ritualul în rutina zilnică!

Plimbarea in natură mă ajută să mă detașez de gândurile și grijile zilnice. E un moment de liniște. E unul din cele…

Publicată de Roxana Florea – Fit Journey pe Duminică, 5 februarie 2017

Va continua ! Rămâi cu mine ! Și nu uita că…..Ești artistul vieții tale! Creează existența pe care ți-o dorești!

Cu drag,

Roxi.

P.S.Sunt curioasă dacă ti-a plăcut articolul. Lasă-mi mai jos comment-ul tau dacă dorești să discutăm mai mult pe această temă.

Acest articol are 6 comentarii

 1. getalife

  asteptam si celelalte 4 ritualuri! mersi ! 😀

 2. getalife

  Wow. Bravo. Așteptăm și următoarele postări 😁

  1. Roxana Florea

   curand 🙂

   1. getalife

    despre scrisul in jurnal cand faceti un articol?

    1. Roxana Florea

     urmatorul articol cuprinde Ritualul 4: Pastrarea jurnalului

Lasă un răspuns