You are currently viewing 5 principii esentiale pentru a face parte din categoria oamenilor activi

5 principii esentiale pentru a face parte din categoria oamenilor activi

Există câteva principii simple de urmat pentru a realiza ce iți propui. Asta se aplică inclusiv la practicarea sportului în mod constant.

Când vine vorba de a realiza ceva, există 2 tipologii de oameni: cei activi, care fac lucrurile să se întâmple și cei pasivi, care așteaptă să se întâmple și speră…ca și cum ceva ar pica din cer vreodată.

Ar fi minunat să te trezești fit peste noapte, nu-i așa? Ei bine…în realitate lucrurile nu stau așa. E nevoie să acționezi.

Ȋntotdeauna oamenii de succes vor fi cei activi. Persoanele mediocre sunt pasive.

Activul e omul de acțiune, cu inițiativă. Pasivul e cel care găsește scuze, amână.

Activul își propune să facă sport și face. Nu-i stă nimic în cale.

Pasivul plănuiește și găsește motive pentru a amâna. Pentru că, evident, niciodată nu e pregătit…ca și cum ai avea nevoie de mare pregătire înainte. Poți face sport și desculț în casă dacă vrei cu adevărat.

Ce face o persoana activă ? Ȋși propune ceva și își respectă promisiunea față de el. Astfel, capată mai multă încredere în sine, încredere ce îl ajută la formarea noului obicei.

Ce face pasivul? Vrea să facă mișcare, dar amână și își găsește justificări.

Prietene, dacă te regăsești aici, am o veste proastă pentru tine…te minți singur! Nu îi pasă nimănui de scuzele tale! Ȋn schimb, ceea ce faci contează! Inactiunea in sensul obiectivului propus te face să îți pierzi acea încredere, iar pe viitor îți va fi și mai greu.

Vestea bună e că te poți educa în privința asta.

 

Cum crezi ca ai putea face si tu parte din categoria oamenilor activi?
Există câțiva pași :

1.Când vrei să faci antrenamentul, nu aștepta momentul potrivit pentru a începe.

Niciodată nu vor fi îndeplinite condițiile perfecte. Ba ești obosit , ba îți amintești că trebuie să mergi în altă parte, ba nu ai adidași. Descurcă-te în condițiile date. Nu ai nevoie de nimic. Ȋți aloci o juma’ de oră. Desculț în casă poti sa te miști dacă îți propui!

 

2. Acționează pentru a-ți depăși lenea și pentru a dobândi încrederea în tine.

Primul pas e mai greu. Ȋți dau un tip: schimbă-te în echipamentul de sport  fără nici un alt proces de gândire. Există șanse mult mai mici să mai amâni îmbrăcat fiind.

 

3. Nu aștepta să îți vină cheful. Știi vorba aia : ‚Pofta vine mâncând’. Ȋți garantez că după ce te apuci de treabă, lucrurile îți vor părea mult mai ușor de făcut.

 

4. Concentrează-te asupra prezentului! Nu de luni, de mâine, de săptamâna viitoare! Ȋncepe acum! Obișnuiește-te să îți spui: Ȋncep acum!

 

5. Nu te mai gândi și nu mai pierde timpul! Acțiune! Acum!

Dupa ce repeți acest traseu o vreme, el va decurge apoi în mod firesc. Vei face antrenamentele fără să depui efort de mobilizare deoarece lucrurile merg de la sine odata ce obiceiul e format.

Așadar, creeaza existența pe care ți-o dorești! Fii artistul vietii tale!

Cu drag,

Roxi.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns