You are currently viewing Chiar și un sedentar poate deveni fit

Chiar și un sedentar poate deveni fit

Acest articol îl scrie o persoană care o bună parte din viață a fost sedentară, căreia nu-i plăcea activitatea fizică, nu avea grijă de corpul ei, de felul în care se alimenta, o persoană care mânca haotic zi de zi.

Aceeași persoană acu’ mai bine de 8 ani de zile a decis însă că își dorește altceva. Și-a setat noi standarde pentru felul în care își dorește să fie, să arate, să mănânce, să se miște, să se simtă.

În noiembrie 2017 s-au împlinit 8 ani  de când practic sport cu consecvență, cea mai lungă pauză de activitate fizică în acest interval fiind de 4 zile. La scurt timp am început să lucrez și la adoptarea unei alimentații echilibrate.

Am vorbit de același om aflat în două etape diferite ale vieții: într-una e delăsător, renunță ușor, găsește scuze pentru a nu face ce și-a propus, iar în cealaltă e disciplinat, consecvent, depune efort cu perseverență pentru a obține ceea ce-și dorește în timp ce se bucură de proces.

Cum se poate întâmpla ca același om să se găsească în două stări diametral opuse? Ce e diferit în cele două etape ? Diferă viziunea pe care o are și atitudinea cu care se raportează la situația dată.

Schimbarea s-a produs când am realizat că îmi doresc altceva decât experimentasem până atunci.

Cum s-a declanșat această schimbare?

Participând la o clasă susținută de o persoană cu notorietate în domeniul fitness-ului, am fost frapată de energia ei. Am știut că îmi doresc și eu să fiu așa: plină de vitalitate, cu încredere în mine, să mă simt bine în corpul meu.

Mi-am setat standarde noi pentru acțiunile și atitudinea mea. N-am mai acceptat să rămân în zona de confort. N-am mai acceptat rolul de victimă, rol în care căutam (și găseam) mereu scuze. Nu am mai fost împiedicată nici de deplasările în străinătate, nici de oboseală, nici de lipsa de timp sau alte motive pe care le invocam până în acel moment.

Așa a început călătoria mea. E o călătorie echivalentă cu un proces de autocunoaștere, în care descoperi lucruri despre tine și deprinzi abilități noi.

Am trecut prin momente dificile, uneori a fost greu, eram pe punctul de a renunța. De multe ori rezultatele pe care le-am avut nu au fost pe măsura așteptărilor. Alteori obținând ce mi-am propus, am avut tendința de a mă relaxa și a reveni la vechile obiceiuri. Cu toate astea, am rămas pe acest drum.

Cum am reușit să nu mă abat de la traseu?

De fiecare dată am avut în vedere următoarele lucruri :

  • Viziunea: cum îmi doresc să fiu, să arăt, să mă simt, ce îmi doresc să fac, ce fel de om vreau să devin
  • Ce nu îmi doresc: nu vreau să fiu persoana care își plânge de milă, care dă vina pe circumstanțele exterioare pentru ce nu poate să facă, persoana lipsită de energie, fără chef, care nu se simte bine în corpul ei
  • Cum pot transforma un moment aparent dificil într-unul favorabil: când intervine un eveniment care e probabil să mă devieze de la viziunea mea, găsirea soluțiilor devine o provocare – știu că voi fi mândră de mine dacă o depășesc

În acest fel, lucrurile au căpătat valența de joacă. Efectiv am început să mă joc. Totul s-a transformat dintr-o corvoadă, un punct de bifat de pe „to do list” într-un proces care-mi face plăcere și de care mă bucur în sine. Și cred că fiecare din noi are capacitatea de a realiza această transformare.

Am creat și un video apropo de felul în care te simți într-un corp fit prin comparație cu unul fit. Te rog să dai click mai jos pentru a-l urmări:

Nu uita că ești artistul vieții tale și ai puterea de a-ți transforma existența după cum îți dorești! Creează o opera de artă!

 

Te îmbrățișez,

Roxi.

P.S. Sunt curioasă care sunt momentele dificile cu care te confrunți tu pe drumul către dobândirea unui nivel de fitness ridicat. Lasă-mi un comentariu mai jos. 

Lasă un răspuns