You are currently viewing Ești pregătit pentru valurile din 2021?

Ești pregătit pentru valurile din 2021?

Anul 2020 ne-a pus față în față cu o realitate pe care nu cred că vreunul dintre noi se aștepta să o experimenteze.

Acum, privim înspre 2021 cu speranța că va fi un an mai bun decât cel precedent. 

Ce nu conștientizăm însă e că speranța ajută foarte puțin, spre deloc. Speranța, fără o susținere consistentă, e ca un abur ce dispare la prima adiere ușoară de vânt.

La ce mă refer?

Să speri că va fi mai bine fără o susținere în spate înseamnă că îți creezi iluzia unui context exterior favorabil, în timp ce tu te lași în voia sorții.

Ori, după cum bine ni s-a demonstrat în anul ce tocmai s-a încheiat, contextul exterior are n variabile pe care nu le putem controla. Și uneori acestea sunt foarte neplăcute.

Și ce faci? Stai cu mâinile în sân sperând să fie mai bine? Te uiți cum se formează ditamai valul în fața ta, sperând să nu ajungă la tine? Sau îți pregătești condiția fizică, înveți să faci surf, să înoți sau să găsești metode de a nu te confrunta cu el?

Apropo de condiția fizică și starea în care se află corpul tău, 2020 a pus lupa pe acest aspect pe care în majoritatea timpului îl ignorăm. Și, deși rulează undeva acolo pe fond, de multe ori alegem să amânăm să ne ocupăm de el pentru că aparent avem alte probleme mai importante de rezolvat.

E vorba de corpul în care îți duci existența pe această planetă minunată și de care te preocupi atât de puțin să îl cunoști și să îl îngrijești. Mai mult, atunci când nu îl ignori, îl blamezi și îl supui la diverse tratamente (cum ar fi diete restrictive, operații etc.) din cauză că nu te mulțumește. Sună cunoscut? 🙂

Ce nu conștientizezi e că el de fapt te susține în tot ce faci și că orice formă de suferință derivată din planul fizic, e de fapt un mesaj din partea corpului tău că nu trăiești în acord cu valorile tale.

Iar problema e când nu doar că îl respingi, dar îți și bați joc de el. Dar speri. Speri că dacă vine o pandemie, vei trece cu bine. Speri că odată cu trecerea anilor n-o să fie așa de rău. Speri că vei fi mereu în formă și sprinten.

Nu zic că nu e ok să speri. Dar e indicat să speri în timp ce și faci ce ține de tine, când NU lași lucrurile la voia întâmplării, când acționezi, când te pregătești. 

Pregătit fiind, poți spera că valul nu va fi așa de înalt. Însă, și dacă e înalt, nu vei fi luat prin surprindere pentru că vei știi că te poți baza pe resursele tale să îi faci față.

Și cum dobândești aceste resurse?

Ai nevoie să acționezi pe 3 planuri:

  1. Mental

Avem nevoie mai mult ca niciodată să conștientizăm ce gânduri și ce dialog avem legate de propriul corp, să ne poziționăm în aceeași tabără și să dobândim tipare mentale sănătoase.

Astfel, un gând precum ”ce gras sunt, nu mă mai suport” devine ”dragul meu corp, îți mulțumesc pentru mesajul pe care mi-l transmiți prin intermediul kilogramelor în plus. Care e acest mesaj? Ce am ignorat și unde nu am fost prezent în viața mea?”

2. Emoțional

De multe ori, când îți îndrepți atenția asupra propriul corp, simți suferința provenită din neacceptarea lui. Fie ți-e rușine cu el, fie te simți vinovat că nu întreprinzi acțiunile care știi tu că ar trebui în raport cu el.

Emoțiile astea pot fi alchimizate prin manifestarea recunoștinței față de propriul corp. Gândește-te la cel puțin 20 de motive pentru care îi ești recunoscător corpului tău. Ce anume a facilitat în viața ta? Cum te susține în planul profesional? Cum îți servește în relația cu familia ta? Cum experimentezi viața de cuplu prin intermediul corpului tău? Și asa mai departe, cred ca ai inteles ideea.

3. Fizic

În plan fizic, dispui de 3 pârghii importante: alimentație, activitate fizică și odihnă.

Problema aici e că, de cele mai multe ori, abordarea lor nu e una funcțională. Și în loc să îți crești calitatea vieții cu ajutorul lor, te trezești că ești mai nefericit decât înainte să te fi preocupat de ele. Că e nevoie să acționezi, aici nu mai sunt dubii, însă e important și felul în care o faci astfel încât să nu îți faci mai mult rău.

În ceea ce privește activitatea fizică, vin în întâmpinarea acestei necesități: am creat pentru tine Easy Fit Program, un plan de antrenament lunar menit să te ajute să te simți bine în corpul tău.

Programul e conceput ca urmare a experienței mele dobândite de-a lungul timpului atât prin practica personală în domeniu, cât și prin colaborarea cu zecile de clienți pe care i-am antrenat și au obținut rezultate.

De asemenea, vei deveni membru al unui grup de facebook, unde vom împărtăși împreună inclusiv subiecte legate de planul mental și emoțional de care am vorbit mai sus, precum și de alimentație, nu doar de sport.

Mai multe detalii legate de program găsești în următorul link:

 

Haide să ne susținem reciproc în pregătirea pentru valurile din 2021!

Te îmbrățișez cu drag,

Roxana.

P.S. Dacă ți-a plăcut articolul și crezi că poate fi de folos și altcuiva, te rog folosește butonul ”share” de mai jos pentru a-l distribui.

 

Lasă un răspuns